Hilde Vansteenvoort

06 Mei 2018

Hilde Vansteenvoort

16de plaats

13 jaar geleden wipte ik van de buurtgemeente Huldenberg over naar Sint-Joris-Weert. Ook in Huldenberg trok ik mee aan de Groene kar. Duurzaamheid en ecologie zitten in mijn genen. Bijna dagelijks fiets ik over de taalgrens naar mijn werk in Grez-Doiceau waar ik me bezighoud met communicatie, website en events. Daarnaast ben ik ook stadgids in Leuven en geef ik les bij Syntra. Ik hou van Sint-Joris-Weert en hoop op een rechtvaardig en participatief bestuur met een ambitieus fietsbeleid. Mijn ultieme droom is een dorpsraad die in elke gemeente mee het bestuur bepaalt. Voor mij is Groen de enige partij die dit kan realiseren.

Wat ik wens is

  • een bestuur dat voluit de kaart trekt van de fietsers en hen een volwaardige plaats geeft naast het autoverkeer. In de praktijk vertaalt zich dit in nieuwe fietspaden, fietsstraten en een degelijk onderhoud van de bestaande fietspaden.
  • een beleid waar plaats is voor andere woonvormen zoals co-housing, tiny houses en kangoeroe-wonen.
  • een participatief gemeentebestuur: voor elke deelgemeente een dorpsraad die actief deelneemt aan de besluitvorming en beschikt over een vrij te besteden jaarbudget.
  • een plek waar jongeren buiten de activiteiten van het verenigingsleven, kunnen samenkomen en zich amuseren.