Zou ik zondag stemmen?

23 Mei 2019

Zou ik zondag stemmen?

Zou ik zondag stemmen? U leest het goed deze dagen, we gaan een stralende toekomst tegemoet! Iedereen gaat erop vooruit, de belastingen worden verlaagd, de begroting komt in evenwicht en het klimaat wordt gered. Iemand tegen?  

Euh, toch hier en daar nog een detailtje te regelen.

Neem nu de “beslissing” rond de betonstop om het laatste groen in onze omgeving te vrijwaren: dat gaan we toch niet doen zeker?  Onbetaalbaar! Even terugkrabbelen dus, het idee waait wel over… Zo gaat dat.

De “beslissing” over de kernuitstap, om eindelijk werk te maken van een duurzame energieomslag? Hola, later misschien? Eerst nog even de Electrabels van deze wereld bedienen, dat lijkt net iets goedkoper en misschien zelfs veilig. Zo ecorealistisch zijn we wel, toch?

De “beslissing “ om 10.000 hectare bos bij te planten? Wat gaan de boeren, de industrie en de eigenaars wel denken? Even uitstellen dus… laten we  beginnen met de bomen anders te tellen.

Zo ging dat, zo gaat dat… met rekeningrijden, met salariswagens, met openbaar vervoer, met het invoeren van statiegeld...

Natuurlijk willen we de planeet, het klimaat en zelfs de sociale zekerheid wel redden, maar als vervuilen goedkoper is, tja…

Gelukkig is er nog één partij die geen eigen lobby moet bedienen, geen eigen zuil moet bevoordelen, geen eigen vakbond moet tevreden houden en die beslissingen kan nemen onafhankelijk van industriële machtscentra.

combinatieaffiche.jpg

De bekommernis voor milieu en klimaat staat bij Groen al centraal vooraleer het als hype opgepikt werd door alle politieke partijen.  Deze affiche van vorige eeuw toont het aan.

Het origineel is steeds beter dan de kopie!
Dus toch maar stemmen, zondag? 

 


Twijfel je toch nog?
Je kan met al je vragen over het Groen programma terecht op onze Zweeflijn:
 
    💬 https://m.me/groen.be
    🗣 +32 800 23 23 3
    📩 [email protected]
 
Of, neem een kijkje op de kieswijzer: https://www.groen.be/kieswijzer