Vooruit en Groen Samen naar de verkiezingen

14 Februari 2024

Vooruit en Groen Samen naar de verkiezingen

Bijzondere Valentijn in Oud-Heverlee!  Vooruit, Groen en onafhankelijke kandidaten maken bekend dat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 de krachten bundelen in de lijst Samen.  

Sinds de deelname van progressieve partijen aan het bestuur waait er een andere wind in Oud-Heverlee. We hebben de schone slaapster wakker gekust! Op heel wat domeinen is die verandering zichtbaar.

Van kleine burgerbegrotingsprojecten tot een ambitieus masterplan rond het Zoet water: we zoeken samen met inwoners naar oplossingen.

 Deelwagens, energiezuinige gebouwen en fietsvriendelijke nieuwe wegen: samen pakken we de klimaatuitdagingen al aan en realiseren we verkeer op mensenmaat.

 De vrijwilligers van OH Helpt, de mindermobielencentrale of woonzorgzone De Kouter: samen zorgen we voor wie steun nodig heeft.

We zijn fier op wat we konden bereiken. En we willen nog veel meer doen!  Een aantrekkelijke  dorpskern voor Haasrode en Sint-Joris-Weert, eersteklas fietsinfrastructuur, een vernieuwde Roosenberg, ... Meer dan ooit willen we zorgen dat een energiezuinige woning, een betrouwbare busverbinding en betaalbare groene energie voor iedereen toegankelijk zijn. Dat vraagt een sterk sociaal klimaatbeleid.

 Onze ploeg heeft de ambitie, het lef en de daadkracht om van Oud-Heverlee een koploper te maken, een van de meest warme, duurzame en sociale gemeentes in Vlaanderen. Dat vraagt een sterke progressieve lijst, een enthousiast team van creatieve, deskundige en integere kandidaten.

"Meer dan ooit verwachten onze inwoners dat politiek gaat over samenwerken, oplossingen zoeken en bruggen bouwen. Die positieve manier om aan politiek te doen, willen we uitdragen met deze gezamenlijke lijst," zegt lijsttrekker Mattias Bouckaert. Ook de huidige schepenen Jos Rutten en Hanna Van Steenkiste zetten mee hun schouders onder dit gemeenschappelijk project.

Samen_Horizontaal_KLEUR_RGB.jpg

20240205_DSC0639.jpg

Het bondgenootschap van Groen, Vooruit en onafhankelijken werd samen grondig voorbereid