Onze kijk op mobiliteit

01 Juni 2022

Onze kijk op mobiliteit

Geniet van je stukje Valentrein chocolade!   Maar we hebben nog meer lekkers in de aanbieding. Zowel de stappers  als de trappers als de gebruikers van het openbaar vervoer konden in de voorbije jaren al op heel wat verbeteringen rekenen. De toekomst lonkt nog verleidelijker. Wat mag je in 2023 nog voor moois verwachten?      

Trein- en busaanbod wordt uitgebreid.

Valentrein-Postkaart-web.jpg
Dit jaar wordt het busaanbod van lijn 337 flink uitgebreid. Ook in de daluren kan je dan om het halfuur met de bus naar Leuven.

De Leuvensestraat heraangelegd, de Waversebaan volgt.

Vorig jaar konden we de heraangelegde Leuvensestraat in gebruik nemen. De rijbaan werd versmald en over het hele traject kwam aan beide zijden een breed fietspad. Daarbij veel aandacht voor het fietscomfort, zoals drempelloze oversteekplaatsen. Dit jaar is ook de Waversebaan aan de beurt, het sluitstuk van de belangrijke fietsas Sint-Joris-Weert > Oud-Heverlee > Leuven. Een hele verbetering voor de verkeersveiligheid!

De elektrische deelwagens zijn er, meer op komst.

2-autodelen.jpg
De twee elektrische wagens van Cambio aan het station van Sint-Joris-Weert zijn een succes! Logisch want als je maar af en toe een auto nodig hebt, dan is een deelwagen de ecologische keuze! Handig én voordelig, want voor een prikje leen je die auto's eenvoudig voor de tijd dat je hem nodig hebt. Ook in Oud-Heverlee, Vaalbeek en Haasrode zijn  autodeelpunten gepland.

Plannen voor Sint-Joris-Weert in laatste fase.

3__plannen_SJW.JPG
Het hart van Sint-Joris-Weert krijgt een metamorfose: meer ruimte voor fietsers en voetgangers en een veilige school- en stationsomgeving. In de maand maart zullen de inwoners betrokken worden bij de plannen. Het stationsplein wordt een echt “hoppin” punt waar je vlot kan overstappen naar het gepaste vervoermiddel.

Je fiets  verdient een behoorlijke stalling

fietsstalling_sjw.jpg
De grote overdekte fietsstalling is een hele verbetering.
Op termijn komen er ook deelfietsen.

Altijd mee!

email.jpg
Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van wat er reilt en zeilt in Oud-Heverlee?

Onze maandelijkse e-mailkrant is daarvoor de beste optie. Bekijk hier de laatste editie. Inschrijven kan gemakkelijk en verbind je tot niets.