Naar een speels dorp

05 Mei 2018

Naar een speels dorp

Elke bevraging toont de nood aan van spelmogelijkheden in de onmiddellijke buurt. Daar wilde Groen graag op inspelen.

spelmogelijkheden in de onmiddellijke buurt zijn voor onze inwoners een belangrijk punt naar leefbaarheid en kwaliteit van wonen toe.

Daar wilde Groen graag op inspelen. Oud-Heverlee kreeg al een nieuw speeltuintje in de bomenwijk en in Vaalbeek zal er spoedig ook eentje volgen.

Maar de schoolspeelplaats is natuurlijk dé plek waar alle kinderen veel speeltijd doorbrengen.  Een avontuurlijke en natuurrijke speelplaats biedt tal van positieve effecten: minder ongelukken, meer speelkansen en er wordt minder gepest en meer bewogen. In de gemeentelijke school van Oud-Heverlee ondervinden ze dit al.

Binnenkort wordt ook de speelplaats in Haasrode vernieuwd. De nu nog saaie en grijze speelplaats krijgt attractieve speelelementen, een groene tribune, een zithoek voor een buitenklasje, en nog zoveel meer….

Ook rond de speelplaats van Blanden circuleren plannen.   Maar het belangrijkste nieuws is dat de gemeente zopas (juni 2018) het aanpalende huis in de Lijsterstraat kocht. Dat biedt heel wat mogelijkheden om de school en de speelplaats te herorganiseren en uit te breiden.

Er was ook dit jaar nog een speelpleintje gepland in de tuin van de pastorie van Blanden. Maar het agentschap Erfgoed kwam terug op zijn gegeven goedkeuring en gaf uiteindelijk toch een negatief advies. Daardoor zijn we spijtig genoeg gedwongen voorlopig af te zien van dit speelplein.