Schoolmaaltijden

14 April 2018

Schoolmaaltijden

Momenteel eet 1 op 3 scholieren ’s middags een warme maaltijd op school. Dat verhoogt nog het belang van afspraken rond duurzaamheid, gezondheid en smaak. Onze gemeentescholen zijn mee!  

Kinderen die lekker en gezond eten, het is de wens van elke ouder. Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt zeker ook voor gezonde voeding. De school is de plaats waar kinderen een groot deel van hun tijd spenderen, waar ze tussendoortjes en maaltijden eten en waar ze een deel van hun opvoeding rond voeding en beweging meekrijgen.

Momenteel eet 1 op 3 scholieren ’s middags een warme maaltijd op school. Dat verhoogt nog het belang van afspraken rond duurzaamheid, gezondheid en smaak. 

De schoolgemeenschap van Oud-Heverlee heeft alvast niet gewacht op de nieuwe voedingsdriehoek om de schoolmaaltijden aan te passen. Kinderen, ouders en leerkrachten waren al langer overtuigd dat er meer nadruk moest liggen op groenten en fruit en minder op dierlijke producten, sauzen en suiker.

Helemaal vernieuwend is de mogelijkheid om elke dag te kiezen voor een vegetarische alternatief.

Ouders en kinderen krijgen de garantie dat alle voedsel en drank aangeboden op school niet alleen lekker, maar ook echt gezond is. Zo zal minimum 20%  van de ingrediënten biologisch zijn en wordt er enkel vis verwerkt met een duurzaamheidslabel. Een voedingsdeskundige of diëtist van de leverancier zal er zorg voor dragen dat het menu evenwichtig is en de aanbevelingen van de hoge gezondheidsraad volgt.