Allemaal samen rond de "Ronde Tafel van het Klimaat"

25 September 2019

Allemaal samen rond de

Volg je het nieuws over het klimaat en wil je niet aan de zijlijn blijven toekijken? Jeuken je vingers om lokaal iets te doen maar weet je niet waar je kan starten? Maak mee een verschil! Kom op 26 november naar de Ronde Tafel van het Klimaat in de Roosenberg, laat je stem horen of laat je inspireren.  

Het burgemeestersconvenant dat de  gemeente in 2015 onderschreef en het hieruit voortvloeiend klimaatplan, vormden de eerste belangrijke stap. Ook de klimaatraad heeft mooie dingen gerealiseerd.

Intussen gebeurt al heel wat in onze gemeente: thermoscans, uitlenen energie- en CO2-meters, repaircafé(s), Peerby, eco-markt, Onze Hof, De Buurderij, kippen- en compostproject, klimaatmaand mei, zonnepanelen op gemeentedaken, ...

Maar we kunnen nog veel meer doen en liefst met zoveel mogelijk mensen. Daarom start het gemeentebestuur een burgerparticipatietraject dat het komende jaar professioneel wordt begeleid. De Ronde Tafel wil inwoners samenbrengen om elkaar te inspireren met ideeën en met initiatieven.

Heb jij een idee of een plan om een bijdrage te leveren aan het milieu of het klimaat? Laat het ons tijdig weten! Alle ingediende projecten worden op 26 november uit de doeken gedaan, en de aanwezigen beslissen zelf welke projecten bij voorrang onze steun en een budget verdienen.

Iedereen uit Oud-Heverlee (burgers, verenigingen, scholen, wijken, ondernemingen,…) is meer dan welkom om mee te doen, om mee te luisteren en mee te beslissen.

rondetafel_facebookheader.jpg

Neem een kijkje op de facebookpagina van de Ronde Tafel van het Klimaat en die van de Klimaatraad.  Wil je een idee promoten, zoek je er een budget voor of wil je gewoon komen luisteren of meewerken dan zijn vind je daar voorbereidende vergadermomenten en alle info.

Maar noteer dus alvast in je agenda: Ronde Tafel van het Klimaat  26 november om 20 uur in de Roosenberg