Repair Café's geven je toestellen een langer leven

02 Mei 2018

Repair Café's geven je toestellen een langer leven

Het fenomeen “Repair Café “ is nu ook opgedoken in Oud-Heverlee! Repair Café’s s zijn niet-commerciële bijeenkomsten waar vrijwillige handige harry’s samen met bezoekers spullen herstellen of minstens een deskundig oordeel geven of iets herstelbaar is of niet. 

Herstellen is een goed alternatief voor weggooien, het helpt de afvalberg te verkleinen. Als u naar een Repair Café komt, levert u dus ook een bijdrage aan een duurzame samenleving.

repair-trans.png

Het eerste repair café ,- voorlopig beperkt tot elektrische apparaten, computers en kledij – opende zijn deuren op een zaterdag in februari 2017 in het Radiomuseum in Haasrode.  Vrijwilligers repareerden er de defecte spullen tezamen met de eigenaars. Op die manier geven ze hun praktische kennis en inzichten door. Bovendien is het ook voor iedereen een ideale gelegenheid om  andere dorpsgenoten  op een nieuwe, verrassende manier te ontmoeten en om een praatje te slaan terwijl je wacht.

IMG_0595.JPG

Met een viertal sessies achter de rug kunnen we van een succes gewagen. De vrijwilligers hebben geregeld de handen vol gehad met het repareren van waterpompen, muziekinstallaties, home-trainers, strijkijzers, boormachines, enz… Ongeveer 80 % van de toestellen konden effectief hersteld worden. Voor een aantal apparaten werd ter plekke online een vervangstuk besteld.

In de toekomst hopen we meer deskundigen warm te maken zodat we het aanbod kunnen verruimen. Kunt u elektrische apparaten, kledij, meubels, speelgoed, fietsen, juwelen, computers of printers herstellen en voel je je aangesproken om mee enkele malen per jaar zulk repair café te bemannen, meld je dan aan als vrijwilliger via  [email protected]