Goedgekeurd plan Kouterpark combineert rust en speelnatuur

27 Mei 2021

Goedgekeurd plan Kouterpark combineert rust en speelnatuur

Nu het woonzorgcentrum vrijwel operationeel is, het dienstencentrum opent als laatste deel in juni, is er ook voor de aanleg van de omgeving goed nieuws!  

kouter_met_kerk.jpg

De gemeenteraad keurde op 25 mei het ontwerp van Interleuven goed voor de aanleg van het park. Oud-Heverlee werd met het ontwerp van het park laureaat in de Vlaamse projectoproep “natuur en gezondheid”. Met de bijhorende subsidie van maar liefst 150.000 € brengen we met het park de natuur vlakbij de WZC bewoners én de ruime buurt.

Veel aandacht dus voor rolstoeltoegankelijke paden en  aangepaste zit- en rustbanken maar ook speelnatuur, leuke sportprikkels en een amfitheater ontbreken niet.
Op het bijhorende plan kan je het allemaal zelf ontdekken. Evenwel zal het plan nog aangepast worden op volgende punten:

  • Er wordt een locatie bepaald voor een bijenhotel, sport- en spelelementen.

  • De fietsenstalling op het toegangsvlak wordt groter voorzien dan nu ingetekend op de plannen.

  • De aansluiting van het pad kant Katuizersstraat op de verlegde voetweg wordt uitgevoerd op een wijze die een natuurlijkere looplijn voor passanten komende van de Kartuizersstraat richting kerk mogelijk maakt.

  • De locatie van de bushalte en de oversteekplaats ter hoogte van de Haasroodsestraat worden met De Lijn en de politiezone afgetoetst om de veiligheid voor de busgebruiker en de zachte weggebruiker zo optimaal mogelijk te krijgen.

Park_De_Kouter.jpg