Kouter nadert voltooing

03 Oktober 2020

Kouter nadert voltooing

Schepen Mattias Bouckaert en gemeenteraadslid Sarah D'Hertefelt op werfbezoek Na bijna tien jaar voorbereiding is het bijna zover: woonzorgzone de Kouter start op.

We hopen einde maart 2021 de verschillende werkingen te kunnen openen. Want de Kouter is veel meer dan een woonzorg-centrum. Je vindt er ook een lokaal dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum en assistentiewoningen. Zo kunnen we echt zorg-op-maat bieden. Starten in corona-tijden is een hele uitdaging.

Gelukkig werkt de gemeente voor de uitbating samen met partners met veel expertise in de ouderenzorg. Zo leren we mee uit hun ervaringen. De opstart wordt alvast aangepast: geen open deur-dagen, maar vanaf eind november plannen we individuele bezoeken op afspraak.

kouter_november2020.jpg
November 2020: de ruwbouw is voltooid.

De corona-crisis maakte heel duidelijk dat de creativiteit en gedrevenheid van de medewerkers het fundament is voor kwalitatieve zorg. Ook een sterke vrijwilligersploeg mag niet ontbreken. We zetten hier sterk op in door de coördinator van het lokaal dienstencentrum samen met de directie ruim op voorhand te laten starten, en extra jobtijd te geven. Zo willen we al enkele maanden voor de opening starten aan de laatste, belangrijke werf: een warm netwerk van verenigingen en vrijwilligers rond de Kouter verzamelen!

Tegelijk zal ook het park rond de Kouter in het voorjaar vorm krijgen als ontmoetingsplaats voor alle generaties. Meer dan ooit willen we onze schouders zetten onder veilige en kwaliteitsvolle zorg.

Zin om je te engageren als vrijwilliger en wil je graag op de hoogte blijven?  Contacteer dan Mattias Bouckaert, onze schepen van Welzijn