Blijf in je kot...beweeg in je buurt

07 April 2020

Blijf in je kot...beweeg in je buurt

Naar buiten gelokt door de eerste stralende dagen van het jaar of naar buiten gedreven door de drukte in huis? Heel wat mensen gingen de afgelopen dagen de benen strekken in een park of een natuurgebied. De keerzijde van de medaille: het was op de voor de hand liggende pleisterplaatsen moeilijk om je aan de “social distancing” richtlijnen te houden.

Misschien is dit het moment om vlakbij huis nieuwe paadjes te ontdekken. Ook in onze gemeente zijn er nog pareltjes van onverharde en autovrije wegen die niet zo platgetreden zijn.  De geknipte manier om coronaproof te gaan wandelen.  Wedden dat je nog onbekende plaatsen ontdekt?

Om iedereen op weg te helpen maakten we voor elke deelgemeente een lusvormige wandeling van maximaal 10 km, grotendeels langs onverharde buurtwegen. De wandelingen zijn downloadbaar op de Routeyou website. Via de linken  hieronder kan je de GPS bestanden , de wandelkaarten en de  bezienswaardigheden van elke wandeling bekijken, downloaden of uitprinten.

Elke wandeling begint in een dorpscentrum. De wandeling voor Sint-Joris-Weert heeft 2 varianten, de éne is al redelijk pittig, de andere voor de echte hikers onder ons. De wandeling door Oud-Hevrelee en Blanden/Haasrode zijn veel gemakkelijker.

wandeling_HBL_2.jpg

tragewegenwandeling Blanden-Haasrode 

wandeling_OH.jpg

Tragewegenwandeling Oud-Heverlee

wandeling_SJW_gemakkelijke_variant.jpg   

Tragewegenwandeling 2 Sint-Joris-Weert 

wandeling_SJW_sportieve_variant.jpg

of ...dit sportief alternatief tragewegenwandeling Sint-Joris-Weert